מאחר והחיסונים, כמו כל תרופה אחרת, טומנים אפשרות לפגיעה, בנוסף ליעילות החיסון יש למדוד את רמת בטיחותו, על מנת להעריך באם התועלת הפוטנציאלית שלו במניעת תחלואה עולה על הסיכון הכרוך בהתחסנות. לפיכך, יעילות ובטיחות החיסונים הם שני המדדים אותם בודקים בתחום החיסונים ועל סמך תוצאותיהם (ושיקולים כלכליים ולוגיסטים אחרים) אמורה להיקבע מדיניות החיסונים.
לאחר שנמצא כבעל יעילות מחקרית מספקת, חיסון חדש צריך להוכיח שהוא בטוח לשימוש באוכלוסיית היעד שלו, כלומר, בעל תופעות לוואי מועטות ובלתי חמורות.
איך יודעים מהן תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהחיסונים?
- פרטים
- קטגוריה: בטיחות חיסונים
- פורסם ביום שבת, 29 אוקטובר 2011 11:29
מאחר ובקרב ילדים מסויימים ייתכנו תופעות לוואי לאחר מתן חיסון, ישנה חשיבות גדולה מאד לעירנות ההורים להתנהגות התינוק לאחר קבלת חיסון, בוודאי בשבועות שלאחר קבלת החיסון.
אם לא ניתן לסמוך על מבדקי הבטיחות טרום אישור חיסונים חדשים לשיווק, איך ידעו ההורים איזו התנהגות אצל ילדם עשויה ללמד על תגובה אפשרת לחיסון?
המשך קריאה: איך יודעים מהן תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהחיסונים?
החיסונים גורמים למחלות שונות, אלרגיות ותופעות לוואי קלות וחמורות
- פרטים
- קטגוריה: בטיחות חיסונים
- פורסם ביום שישי, 04 נובמבר 2011 23:41
פרסומי משרד הבריאות לציבור
מתוך מצגת לציבור "חיסוני ילדים במאה ה-21: יעילות, בטיחות והטענות שכנגד", פרופ' יונה אמיתי, דר' פאול סלייטר, דר' אלכס לבנטל, המחלקות לאם, לילד ולמתבגר ואפידמיולוגיה, שירותי בריאות הציבור, משרד הבריאות, נובמבר 2009:
המשך קריאה: החיסונים גורמים למחלות שונות, אלרגיות ותופעות לוואי קלות וחמורות
כיצד מוערכת בטיחותם של החיסונים - סקירת עלון היצרן
- פרטים
- קטגוריה: בטיחות חיסונים
- פורסם ביום שבת, 05 נובמבר 2011 13:34
לקריאת המסמך המקורי
סקירה של מחקרי חיסון ה "פרבנר" (פנוימוקוק)
* כל הנתונים כאן לקוחים מעלון היצרן.
** כל המחקרים הרשומים כאן לא כללו ילדים שלא היו בריאים – בערך 60% מהאוכלוסייה הכללית של פעוטות וילדים, אשר לא היו מתקבלים למחקר בטיחות החיסון.
*** חיסונים נבדקים על בעלי חיים בתחילה, אבל לא נבחנה הרעילות היות והם הניחו שזה בטוח. להלן לינק לדיונים של הסוכנות למזון ותרופות (FDA) הנוגעים לנושא זה. מתוך המסמך:
המשך קריאה: כיצד מוערכת בטיחותם של החיסונים - סקירת עלון היצרן
כיצד נבדק חיסון חדש?
- פרטים
- קטגוריה: בטיחות חיסונים
- פורסם ביום שבת, 29 אוקטובר 2011 11:19
חיסון חדש, מאושר לשיווק ע"י מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לאחר שעבר מחקר יעילות ובטיחות. את המחקר מבצע יצרן החיסון המבקש רשיון לשיווקו. בשל נאורותם של מדינות מערביות, מחקרים אלו מבוצעים בד"כ על אוכלוסיות נחשלות, במדינות מתפתחות, בהן חוקים המגנים על זכויות הפרט עדין לא תוקנו, בניגוד לאמנת הלסינקי1 ובשל העובדה שבדיקת חיסון במדינות מתפתחות מפחיתה את עלויות המחקר של החיסון בחצי10. במקרה אחד, ארבעה-עשר תינוקות למשפחות עניות מתו בארגנטינה במהלך מחקר לבדיקת חיסון חדש, תוך ביצוע ניסוי בניגוד לחוק, התעלמות מתלונות ההורים על תופעות לוואי ואיומים על הורים שביקשו להפסיק להשתתף בניסוי. גם החיסון החי נגד פוליו נוסה לראשונה ע"י קופרובסקי בשנת 1951 על כמה ילדים במוסד למוגבלים נפשית באפריקה ששתו את החיסון בתוך שוקו, ולאחר מכן על קבוצת ילידים גדולה יותר באפריקה המשוונית. עד שנות השישים, נערכו ניסויי בטיחות אלו גם במדינות הנחשבות היום למפותחות, בד"כ על אוכלוסיות חלשות כמו פעוטות בבתי יתומים, תחת מעטה סודיות והסתרת התוצאות, כפי שנחשף בכתבת תחקיר זו באירלנד. החיסון נגד וירוס הפפילומה, גרדאסיל, יוצר בארה"ב ובאוסטרליה, אך נבדק על ילדים בברזיל, הודו וקוסטה ריקה9, בניגוד לאמנת הלסינקי הקובעת שעל החיסון להיבדק באוכלוסיית היעד שלו. גורלם של שפני ניסיון אנושיים במדינות מתפתחות לא נחשב כל כך11.
מערכת דיווחי תופעות לוואי מחיסונים בארה"ב: VAERS
- פרטים
- קטגוריה: בטיחות חיסונים
- פורסם ביום שבת, 05 נובמבר 2011 13:45
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC), מפעיל מערכת ממוחשבת המאפשרת דיווחי תופעות לוואי של תרופות בכלל וחיסונים בפרט: Vaccine Adverse Effect Reporting System (VAERS). אנו נתייחס אך ורק למערכת הדיווחים על תופעות הלוואי של חיסונים.
המשך קריאה: מערכת דיווחי תופעות לוואי מחיסונים בארה"ב: VAERS
תתי-קטגוריות
- החומרים בחיסונים
- חיסונים ואוטיזם